10 novetats literàries que trobaràs al Mercat de Nadal del Llibre

2
Des

10 novetats literàries que trobaràs al Mercat de Nadal del Llibre

‘Vae victus’, ‘La maledicció dels Palmisano’ o ‘Diamant blau’ han arribat a les llibreries aquests últims mesos de l’any i segurament acabaran en moltes de les cartes de regals de Nadal o Reis. Aquests són només alguns exemples dels llibres que es publiquen en aquestes dates per aprofitar la temporada de Nadal. És el millor període de l’any per al sector editorial arreu del món, excepte a Catalunya on la diada de Sant Jordi concentra la major part de vendes i permet que lectors i escriptors comparteixin la seva passió per la lectura. Inspirats en tot el que el dia 23 d’abril representa i amb la il·lusió de fer possible el nostre Sant Jordi d’hivern, hem preparat el Mercat de Nadal del Llibre del TR3SC. En aquesta gran festa de la literatura no hi faltaran les novetats editorials d’aquesta tardor ni autors com Sánchez Piñol o Jair Domínguez, que ens presentaran els seus nous llibres.

‘VAE VICTUS’, d’Albert Sánchez Piñol

Les memòries de l’enginyer Martí Zubiria han tornat a les llibreries aquest novembre amb l’esperada segona part de ‘Victus’, un gran èxit literari amb més de 250.000 exemplars venuts. ‘Vae Victus’, de Sánchez Piñol ens porta a viure l’endemà de la caiguda de Barcelona l’11 de setembre de 1714, la guerra entre Espanya i França el 1719 o el viatge del capità Cook de 1768. Albert Sánchez Piñol presentarà la novel·la ‘Vae Victus’ en una conversa al voltant de literatura i història amb Oriol Junqueras i Enric Calpena al Mercat de Nadal del Llibre.

‘La maledicció dels Palmisano’, de Rafel Nadal

L’autor de ‘Quan érem feliços’ i ‘Quan en dèiem xampany’, Rafel Nadal, torna a centrar la seva obra narrativa al voltant d’una nissaga familiar a ‘La maledicció dels Palmisano’. La novel·la redescobreix el bombardeig i l’atac amb gas mostassa de Bari durant la Segona Guerra Mundial i ens endinsa en la història de dues joves viudes de guerra i les seves famílies, el destí de les quals quedarà irremeiablement entrellaçat quan es conjuren contra la maledicció que persegueix els homes del clan Palmisano. L’autor participarà a La història explicada a través de nissagues en un Dating literari amb Care Santos.

‘Diamant blau’, de Care Santos

Una nissaga familiar també és la protagonista de la novel·la ‘Diamant blau’, en la qual Care Santos ficciona la història dels seus propis avantpassats. L’escriptora i crítica literària presenta la seva obra més personal en aquesta història sobre la família Pujolà, en un recorregut per la burgesia industrial benestant de mitjans del segle XIX, fins a la convulsió social i l’esplendor econòmica d’inicis del segle XX.

‘99 personatges que has de conèixer per entendre el món’, de Jair Domínguez

El periodista i guionista, Jair Domínguez, ens proposa un viatge per la història de la humanitat a través de les anècdotes més absurdes d’alguns dels personatges més interessants que han passat per aquest planeta. Domínguez ens descobrirà alguns dels 99 personatges que protagonitzen el seu llibre: assassins, pintors, estrelles del ‘rock’, pirates, homes de negoci, ‘viatgers del temps’, presidents o gigolós, entre d’altres.

‘La filla estrangera’, de Najat El Hachmi

Najat El Hachmi ha estat reconeguda aquest 2015 amb el premi Sant Joan per la novel·la ‘La filla estrangera’, en la qual l’autora de nou reprèn les seves pròpies arrels i – com en les seves anteriors novel·les- se centra en els problemes d’una dona d’origen marroquí que viu en una petita ciutat d’interior. La protagonista, una filla d’immigrants a les portes de l’edat adulta, viurà un conflicte emocional amb la seva mare, marcat per la diferència lingüística, i haurà d’enfrontar-se al dilema de sortir o romandre en el món de la immigració. L’autora conversarà sobre La força de les dones en la literatura amb Clara Usón.

‘Let Catalonia vote’, de Ramon Tremosa

Sota el subtítol ‘El procés català vist des d’Europa’, Ramon Tremosa aborda l’evolució de l’opinió pública europea davant el procés sobiranista català en el seu nou llibre ‘Let Catalonia vote’. Tremosa analitza, a partir de la seva experiència personal com a eurodiputat, l’interès que ha despertat el procés independentista en les institucions europees i també els mitjans internacionals. Ramon Tremosa parlarà de les qüestions que aborda en aquest llibre al Mercat de Nadal en un ‘Combat dialèctic’ d’actualitat a quatre bandes amb Albert Carreras, Patrícia Gabancho i Tian Riba.

 ‘La mateixa pedra’, de Patrícia Gabancho

La periodista i escriptora ens presentarà el seu nou llibre ‘La mateixa pedra’, un recorregut per set episodis  poc coneguts de la història de Catalunya que, d’una manera o una altra, no han acabat bé i han obstaculitzat el seu avenç. Patrícia Gabancho demostra com, des de l’any mil fins a l’actualitat, el poble català ha ensopegat una vegada rere una altra amb una “mateixa pedra” i analitza com talent, projecte, lideratge i unitat han estat els factors claus.

‘J.J Abrams: La teoría de la caja’, de Toni de la Torre

El reconegut crític de sèries ens presentarà al Mercat de Nadal el seu darrer llibre, ‘J.J Abrams: La teoría de la caja’. En aquest assaig Toni de la Torre ens descobreix l’univers creatiu d’Abrams i les claus per entendre el seu treball, tant al cinema com en la televisió, amb títols de gran èxit com ‘Lost’, ‘Star Wars’, ‘Star Trek’, ‘Fringe’ o ‘Súper 8’, entre d’altres.

‘Mare i filla’, de Jenn Díaz

La maternitat amb tots els seus matisos és una constant en l’univers creatiu de Jenn Díaz que, després d’escriure quatre novel·les en castellà, acaba de publicar la seva primera obra en llengua catalana: ‘Mare i filla’. Una novel·la de creació coral i d’influència rodorediana al voltant de la història de diverses mares i filles, plena de llums i penombres. L’autora conversarà amb Milena Busquets sobre temes com els lligams familiars, la pèrdua, l’amor o l’amistat en la literatura.

 ‘El viatge de Companys’, d’Antoni Tortajada i Eloi Vila

Coincidint amb el 70 aniversari de l’assassinat de Lluís Companys, els periodistes Eloi Vila i  Antoni Tortajada han publicat  ‘El viatge de Companys, un llibre en el qual  ressegueixen la vida política de Companys, una de les bibliografies més complexes i apassionants de la primera meitat del segle XX. Sobre la figura del president de la Generalitat en parlarà Antoni Tortajada a Tot sobre Lluís Companys, acompanyat d’Arnau González Vilalta, Josep Maria Figueres, Mercè Morales i Jordi Finestres.