Màrius Serra

Escriptor

Màrius Serra

Escriptor

BIOGRAFIA

Màrius Serra, (Barcelona, 1963) és escriptor. Les seves creacions giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. Ha publicat més de vuit mil mots encreuats, tres milers llargs d’articles, catorze llibres de narrativa i set de ludolingüística. Les seves obres han estat traduïdes al castellà, l’italià, el romanès, el coreà i, parcialment, a l’alemany i l’anglès.

La seva obra literària, guardonada amb diversos premis -Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi-, comprèn novel·les com ‘Mon oncle’, ‘Farsa’, ‘De com s’escriu una novel·la’ o ‘Plans de futur’; relats com ‘La vida normal’, assajos com ‘Verbàlia’ i llibres tan personals com ‘Quiet’, en el qual retrata la vida al costat del seu fill amb discapacitat. També és autor, amb Oriol Comas, de la capsa de Jocs Reunits Verbàlia, del Joc de l’Enigmàrius i dels jocs portàtils de la D.O. Verbàlia. Fa els mots encreuats de La Vanguardia des de l’1 de juliol de 1990.

Aquest 2018 ha publicat ‘La novel·la de Sant Jordi’ (Ara Llibres), un retrat satíric del món literari que desvela amb ironia i habilitat l’engranatge que mou els fils de la diada.